Foreningens historie

Af foreningens gamle protokol fremgår det, at den daværende Allerup Husholdningskreds afholdt sin første generalforsamling i Allerup Forsamlingshus den 8. nov. 1950.

Husholdningskredsen var på det tidspunkt en kreds under Nordfyns Landboforening og fik besøg af konsulenter, ansat af landboforeningen. Emner for konsulenten var dengang bl.a. ’Forenkling af det daglige arbejde for husmoderen’.

Der blev dengang afholdt kurser i kjolesyning og håndarbejde - temaer som stadig aktuelle i foreningens regi. Konsulenterne arrangerede dengang maddemonstrationer og holdt foredrag, bl.a. om frysning og sidenhen om køleskabets brug og renholdelse.

I 1966 havde blev den første studiekreds med emnet ’Familien på Vej’ afholdt. Sidenhen var der taler-kurser og studiekredsen blev til en litteraturkreds, der bl.a. tog på udflugter og besøgte fx Christiania og Christiansborg. I dag afholdes stadig litteraturkreds i foreningens regi, hvor forskellige litterære temaer diskuteres.

Medlemstallet lå dengang fra 40 til 80, alle fra lokalsamfundet. I firserne og halvfemserne gik medlemstallet ned ad bakke. Det blev dyrt at være medlem af landboforeningerne, så den daværende bestyrelse valgte at melde kredsen ud. På den måde opstod en selvstændig husholdningskreds, registreret i Odense Kommune som en forening under folkeoplysningsloven. Navnet blev samtidigt ændret til: Allerup-Davinde Husholdningskreds.

Lille Facebookknap Ny